Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 692
Voormalige Duitse kolenmijn omgetoverd tot Technoclub - 20 Augustus 2018

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 1856
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalige Duitse kolenmijn omgetoverd tot Technoclub

Voormalige Duitse kolenmijn omgetoverd tot Technoclub

foto

Een voormalige kolenmijn in het industriële hart van Duitsland - Noord-Rijnland-Westfalen - werd afgelopen weekend omgetoverd tot een technoclub.

Op zaterdag 18 augustus organiseerden Telekom Electronic Beats en promotors Baka Gaijin een grote party met namen als  Objekt, Shanti Celeste en Ben UFO in Essen's Zollverein-complex, een gigantische UNESCO-beschermde site die vier jaar nodig had om opgebouwd te worden en werd ontmanteld in 1986.

Sinds 2001 wordt de locatie Zollverein beschouwd als een erfgoedsite met behoud de hoogste prioriteit, en het bevat momenteel musea, een zwembad, een joggingbaan en een aantal sociale ruimtes.

De uitgestrekte ontwikkeling is opgesplitst in twee, de mijnen van Zeche Zollverein en Kokerei Zollverein, de cokesfabriek. De laatste heeft een groot binnengebied verspreid over meerdere niveaus, Mischanlage. Momenteel wordt slechts een deel van het vloeroppervlak voor welk doel dan ook gebruikt, hoewel degenen die bij de lokale scène betrokken zijn, geloven dat het veel meer mogelijkheden heeft.

"Beide locaties hebben naar mijn mening geen grote headliners nodig omdat de locatie de headliner is", vertelde Alexis Fallias van Telegraph, Electronic Telekom. "Nadat ik Ryan Elliot ophaalde van het vliegveld, toen hij de locatie zag, zei hij dat het hem deed denken aan zijn geboortestad in Detroit."

Sommige organisaties blijven sceptisch over het gebruik van de locatie voor feesten, ondanks het enthousiasme van de autochtone elektronische muziekgemeenschap met een tekort aan toegewijde dance-muzieklocaties.

"Ik denk dat je daar maximaal drie of vier partijen per jaar kunt gooien," zei Fallias. "Het is een erfgoedsite en ze willen deze beschermen."

Bron: DJ Mag