• Home
  • Nieuws
  • Zomercarnaval Straatparade in gevaar

Zomercarnaval Straatparade in gevaar

foto

Hoewel het steed steeds beter weer wordt en de Zomercarnaval Straatparade nadert,  is er nog altijd geen loods gevonden waardoor de Rotterdamse publiekstrekker in gevaar dreigt te komen.

Als er binnen twee weken geen loods gevonden is, kan de Straatparade op zaterdag 27 juli in bestaande opzet niet doorgaan.

Voor Guus Dutrieux, directeur van Rotterdam Unlimited, is de situatie nijpend geworden. "Het vinden van een loods voor de opbouw van de praalwagens is ieder jaar een uitdaging, maar zo kort voor de deadline nog zonder zitten spant de kroon. We crossen door de stad, boren alle connecties aan, bellen alle makelaars en bestoken het stadhuis, maar het heeft tot op heden niet mogen baten."

Volgens de directeur wordt de zoektocht steeds lastiger doordat veel loodsen nieuwe bestemmingen krijgen. Het helpt ook niet dat de loods aan een aantal vereisten moet voldoen. Veel loodsen zijn te klein of hebben te lage deuren voor onze praalwagens. Gezocht wordt naar een loods van 1.000m2 van eind juni t/m half Augustus met een buitenterrein van 2.000m2.

"We maken ons zorgen", vertelt Dutrieux. "Als we dit niet kunnen oplossen, kan de Zomercarnaval Straatparade in de huidige vorm niet doorgaan."

Bron: DJ Guide