• Home
  • Nieuws
  • Spotify publiceert de cijfers van 2018!

Spotify publiceert de cijfers van 2018!

foto

Spotify heeft deze week de cijfers gepubliceerd van het afgelopen jaar. Het gaat om de track die het meest is afgespeelt, het meest gestreamde album en de grootste artiest van 2018. Wat gelijk al blijkt is dat de mannelijke artiesten de charts domineren! De globale streaming charts zijn gigant met 191 miljoen gebruikers wereldwijd is de grote winnaar van 2018 Drake, met 8.2 biljoen streams in de laatste 12 maanden is de Canadese rapper de absolute koploper. 

Drake, die net een hit heeft gescoord met collega Travis Scott genaamd Sicko Mode, opvolgend met een Skrillex remix, claimt de meeste prijzen. Most Played Song gaat naar Drake 'God's Plan' en Most Played Album 'Scorpion' van Drake zijn de grote winnaars. Al in 2015 en 2016 was Drake de grote koploper in de charts en dit jaar weet die zijn eigen records weer te verbreken.  

Andere artiesten die dit jaar zijn opgevallen is onder andere Post Malone, de nummer twee van de lijst. Post Malone staat in elke top 5 van de categorieën. Met nummer 1 hits als 'Rockstar' featuring 21 Savage en 'Psycho' featuring Ty Dolla $ign. Ook staat Post Malone op de nummer 2 van Most Streamed Album met zijn legendarische album 'Beerbongs & Bentleys'. 

Hieronder vindt je een paar hoogtepunten van het afgelopen jaar op Spotify.


Bron: djmag