• Home
  • Nieuws
  • Petitie gestart voor beeld Keith Flint in geboortestad Prodigy

Petitie gestart voor beeld Keith Flint in geboortestad Prodigy

foto

Er is een petitie gelanceerd om een ​​standbeeld op te richten ter nagedachtenis van de overleden Prodigy-zanger Keith Flint in de geboortestad Braintree te Essex.

Een legendarische figuur in Britse dance-muziek, Flint werd dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, Essex op maandag 4 maart en was 49 jaar geworden. Later werd bevestigd dat de weergaloze performer gestorven is door zelfmoord.

Flint werd een onmiskenbaar boegbeeld voor de Britse rave-beweging in de jaren '90 na het leveren van zang en het opnemen in de video van The Prodigy's tijdbepalende single 'Firestarter'. Hij ging twee decennia lang optreden samen met producer Liam Howlett en medevocalist en danser Maxim.

De petitie heeft het doel van 6000 handtekeningen al bijna bereikt en stelt dat een standbeeld ter ere van de 'beroemdste zoon' van Braintree zou helpen 'de mensen te inspireren hun dromen te volgen'.

"Het plan zal zijn wanneer het een enorme hoeveelheid handtekeningen bereikt om het aan de raad voor te stellen en te zien wat ze mogelijk kunnen bespreken / bijdragen", zegt de petitie. "Het is nog vroeg maar duidelijk, maar hopelijk zal de uitkomst de juiste zijn. Mijn ouders hadden de Beatles & The Rolling Stones. Mijn generatie had The Prodigy, Manchester heeft Oasis, Braintree heeft The Prodigy. "

Teken hier de petitie.

Bron: DJ Mag