Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 692
Waarom blazen partygangers op fluitjes tijdens feestjes? - 23 Januari 2018

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 1856
  • Home
  • Nieuws
  • Waarom blazen partygangers op fluitjes tijdens feestjes?

Waarom blazen partygangers op fluitjes tijdens feestjes?

foto

Je kent het vast wel. Je bent op de dansvloer, de sfeer van de nacht is behoorlijk opgekrikt en de DJ is in topvorm. Terwijl de bas op het punt staat terug te komen, lijkt een koor van fluitjes de muziek tijdelijk te overstemmen.

Wat misschien eerst geklonken had als de DJ die een paar vintage DJ's Duke of Frankie Knuckles naar beneden gooide (of eh, DJ Alligator), is in feite de menigte; van wie velen bezig zijn met fluiten, met hun vingers of met plastic fluitjes die uit hun mond hangen.

Dit soort gedrag was in de jaren 90 misschien het populairst, maar dat wil niet zeggen dat fluiten niet langer een dagelijks verschijnsel is op de dansvloeren van de wereld. Ga inderdaad elke EDM-gebeurtenis door en je zult merken dat de fluitfabrikanten het duidelijk nog steeds leuk vinden. Maar waarom het gefluit? En waar begon dit allemaal?

Net als veel ongewone vragen, was het Reddit die hier de antwoorden gaf. Een regelmatige poster op de site die de naam 'lakeeffectoperative' draagt, heeft een vrij inzichtelijke en grappige kijk op de hele fluitsignaalwaan opgeleverd. Volgens de poster begon het verhaal aan de andere kant van het podium als een manier voor acts als CyberSonik, P909 en zelfs Mike Banks 'Underground Resistance om te helpen de menigte in waanzin te krijgen. Scherpe technofans namen het fluitje over als een alternatief soort applaus, dat op zijn beurt de weg vrijmaakte voor waar we nu zijn.

Dus daar heb je het!

Bron: DJ Mag