Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 692
Wereldwijde vinyl-productie in gevaar na grote brand - 12 Februari 2020

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 1856
  • Home
  • Nieuws
  • Wereldwijde vinyl-productie in gevaar na grote brand

Wereldwijde vinyl-productie in gevaar na grote brand

foto

Wereldwijde vinylproductie wordt bedreigd na een grote brand bij Apollo Masters in Californië, VS. De fabriek, een van de slechts twee fabrieken wereldwijd die de lak produceert die wordt gebruikt voor het maken van master-schijven waaruit vinyl wordt gesneden, is op donderdag 6 februari volledig verwoest tijdens de brand.

In een bericht op hun website zei het bedrijf: "We zijn op dit moment onzeker over onze toekomst en evalueren opties terwijl we proberen deze moeilijke tijd te doorstaan." Terwijl sommige opslagdepots een hoeveelheid lak op de site bewaren, betekent dat de meeste langetermijnvoorraden niet op voorraad zijn. Zoals gemeld door Pitchfork, Duplication, schreef een in Toronto gevestigd duplicatiebedrijf: "Ramp voor de vinylpersindustrie" en "Er zal een tekort aan lak zijn en mogelijk moeten fabrieken de activiteiten een tijdje sluiten of terugschroeven."

San Franciscan label Dark Entries uitte ook zijn bezorgdheid over het leveren van releasedata voor de rest van het jaar in een tweet, zeggende:

Vandaag is Apollo Masters afgebrand. Het leverde 90% van de lakken voor de Wereld (materiaal dat wordt gebruikt voor het snijden van vinylmasters). Er is alleen nog een leverancier over in Japan. Verwacht enorme vertragingen en tegenslagen van elk label dat records maakt via dit proces.

De schaal waarop de wereldwijde toeleveringsketen zal worden beïnvloed, is onbekend, hoewel velen hun bezorgdheid hebben geuit dat de andere lakfabrikant - een bedrijf genaamd MDC in Japan - "al moeite had" om de vraag bij te houden. In een e-mail aan Billboard zei Gil Tamazyan, die de Californische persfabriek Capsule Labs oprichtte, dat het 'te vroeg was om te weten' wat de gevolgen van de brand waren, maar dat het 'op een belangrijke manier hinder zou veroorzaken', voegde hij eraan toe dat 'een Amerikaanse leverancier is absoluut noodzakelijk. "

Het nieuws komt voort uit een stijging van de verkoop van vinyl wereldwijd, met een UK-verkoop die een recordhoogte bereikte in 2019.

Bron: DJ Mag