Wassenbeeld van Avicii in New York

foto

Madame Tussauds New York heeft een wassenbeeldenfiguur van Avicii tentoongesteld.

Het figuur van de overleden EDM-ster werd eerder deze week onthuld en maakt nu deel uit van de honderden andere wassen beelden rond de toeristische attractie.

"We zijn altijd op zoek naar die beroemdheden die een grote impact op hun vakgebied hebben gemaakt, en ik denk dat het gemakkelijk te zien is dat Avicii een van de meest iconische muzikanten van onze generatie is," zei Tom Middleton, algemeen directeur van Madame Tussauds NY. "Voor ons was dit de perfecte gelegenheid om samen met zijn familie zijn leven en zijn carrière echt te vieren en gasten de kans te geven enkele van de meest opmerkelijke uitvoeringen van dit icoon opnieuw te beleven."

Waxfiguurontwerpers nemen meestal zorgvuldige metingen van hun onderwerpen bij het maken van hun creaties, maar in het geval van Avicii was het natuurlijk anders. In plaats daarvan bestudeerde een team van ontwerpers urenlang beeldmateriaal van hem op het podium vanuit verschillende invalshoeken om de afmetingen zo correct mogelijk te krijgen.

Belangrijk is dat Madame Tussauds NY ook toestemming vroeg aan Avicii's ouders, Klas Bergling en Anki Lidén, die consequent hebben gewerkt aan de nagedachtenis van hun overleden zoon. Klas Bergling is met name nauw betrokken geweest bij de oprichting van de Tim Bergling Foundation, die de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen wil bevorderen en ondersteunen.

Zijn figuur is nu te zien in de muziekruimte, passend achter een DJ-booth. "Het bevat clips en geluid van enkele van zijn meest iconische shows, of hij nu voor duizenden mensen op Tomorrowland speelt of hij op kleinere locaties speelt," zegt Middleton.

Bron: DJ Mag