• Home
  • Nieuws
  • Burning Man festival klaagt Amerikaanse overheid aan

Burning Man festival klaagt Amerikaanse overheid aan

foto

Burning Man klaagt de Amerikaanse federale overheid aan. Sinds 2015 wordt 18 miljoen dollar aan licentiekosten geheven tegen het wereldberoemde festival

Organisatoren van het evenement, dat jaarlijks wordt gehouden in Black Rock City in Nevada, hebben een federale rechtszaak aangespannen tegen het Bureau of Land Management (BLM), waarin wordt geëist dat de overheid haar beroepsproces eerbiedigt met betrekking tot de kosten die zij aan het evenement oplegt. Dit komt neer op een totaal van $ 18 miljoen aan vergunningkosten die sinds 2015 tegen het festival worden geheven.

Het evenement beweerde dat het werd geschaad door "kosten opgelegd door beklaagde Winnemucca District Office voor het Bureau of Land Management (" BLM "), het proces waardoor deze kosten zijn geëist, de onvoldoende rechtvaardiging voor de kosten, en de onredelijke vertraging geconfronteerd met BRC [Black Rock City LLC, die het evenement gooit] tijdens het beroep op die kosten. "

In een afzonderlijke verklaring zei het Burning Man-project dat het pak noodzakelijk was. "BLM heeft onze organisatie kosten in rekening gebracht voor onredelijke kosten in verband met het jaarlijkse Burning Man-evenement in Noord-Nevada," aldus de verklaring.

Het vervolgde: "Burnng Man Project streeft al bijna vier jaar naar IBLA-verlichting van deze kosten, en de IBLA heeft die verlichting onredelijk ontkend in strijd met de wet op de administratieve procedure. Deze zaak is onze poging om deze cyclus te doorbreken."

Bron: DJ Mag